Μια από τις πιο ιδιαίτερες και ανατρεπτικές τάσεις στα προσκλητήρια γάμου και βάπτισης, είναι τα προσκλητήρια χωρίς φάκελο! Αυτή η “φρέσκια” προσέγγιση των καλεσμάτων γάμου και βάπτισης  μας εξέπληξε ευχάριστα και θα αναλύσουμε τους λόγους ακολούθως! Καταλαβαίνουμε ότι τα προσκλητήρια χωρίς φάκελο ίσως σε πρώτο άκουσμα να μην είναι δελεαστικά. Είναι σίγουρο όμως ότι αν αξιολογήσετε τα θετικά τους, θα αναθεωρήσετε!

1.  Δίνουν δυναμική στο θέμα του προσκλητηρίου

Στα προσκλητήρια η πρώτη αίσθηση που αποκομίζει ο παραλήπτης είναι και η καθοριστικότερη! Όταν λοιπόν δεν μεσολαβεί ο συνοδευτικός φάκελος (όσο και περίτεχνος να είναι) το αισθητικό βάρος αναλογεί στο προσκλητήριο και το θέμα του. Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα, το μοτίβο και το χρώμα που επιλέξατε, αφού μαγνητίζουν με την πρώτη ματιά τους καλεσμένους. Παράλληλα είναι ευκόλως αντιληπτή η αισθητική οπτική του μυστηρίου σας και οι καλεσμένοι αντιλαμβάνονται ευθύς εξαρχής τι επακολουθεί.

    Προσκλητήριο χωρίς φάκελο 2

2.  Αναδεικνύουν την ποιότητα του χαρτιού και το σχήμα του προσκλητηρίου

Τι σωστότερο από το να είναι η ποιότητα του χαρτιού το κυρίαρχο στοιχείο στο προσκλητήριο! Ένα προσκλητήριο χωρίς φάκελο για να στέκεται επάξια μόνο του είναι απαραίτητο η ποιότητα και το πάχος του χαρτιού να είναι αντίστοιχα. Συμβουλή: Αν ακολουθήσετε τη νέα τάση των προσκλητηρίων χωρίς φάκελο επιλέξτε χαρτί βάρους 300gr/m2  τουλάχιστον…

Επίσης στις περιπτώσει που το προσκλητήριο σας έχει κοπτικό η παράληψη φακέλου είναι μονόδρομος! Το ιδιαίτερο σχήμα ενός προσκλητηρίου γάμου ή βάπτισης είναι σίγουρα ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του και καλό θα ήταν να τονίζεται και όχι να “κρύβεται” σε τυποποιημένο φάκελο.

3.  Είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον

Για την προετοιμασία των προσκλητηρίων χωρίς φάκελο καταναλώνεται λιγότερο χαρτί για να προετοιμαστούν και συνεπώς παράγουν και λιγότερα απορρίμματα. Υπενθυμίζουμε ότι ο φάκελος είναι ο πρώτος που πετάνε στον κάδο οι καλεσμένοι.

Τέλος για υπέροχα προσκλητήρια χωρίς φάκελο δείτε τη συλλογή της Lexis creations! Σίγουρα θα μπορέσετε να επιλέξετε το δικό σας!

Pin It on Pinterest