Ο λόγος που το προσκλητήριο γάμου κατέχει σημαντική θέση στην άρτια οργάνωσή του δεν αφορά μόνο στο ότι ενημερώνει τους καλεσμένους για τις βασικές πληροφορίες του μυστηρίου και της δεξίωσης. Ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο δείγμα της αισθητικής σας και προετοιμάζει τους καλεσμένους για το τι θα επακολουθήσει.

Γι΄ αυτό λοιπόν επιτρέψετε ικανό χρόνο για έρευνα αγοράς μέχρι να καταλήξετε στο ιδανικό για εσάς προσκλητήριο γάμου! Επίσης υπολογίστε ότι καλό θα ήταν να τα έχετε στα χέρια σας 4 – 6 εβδομάδες πριν το γάμο, ώστε να τα μοιράσετε εγκαίρως.

Δεδομένων των άπειρων επιλογών σε ποιότητα χαρτιού, format και ύφος το να κατασταλάξετε κάποιου ίσως φαίνεται χαοτικό. Υπάρχουν όμως ορισμένα απλά βήματα που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαλέξτε θέμα

Το να επιλέξετε θέμα για το γάμο σας είναι ένας ιδανικός τρόπος να αποτυπώσετε το στυλ και την προσωπικότητάς σας στη «μεγάλη μέρα». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κοινά ενδιαφέροντα με το/ τη σύντροφο, να εμπνευστείτε από τον τρόπο που γνωριστήκατε ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο σαν σημείο αναφοράς. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν νησιωτικό προορισμό για γεωγραφικά προσαρμοσμένο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν είστε η boho νύφη με το λιτό νυφικό και το μπουκέτο αγριολούλουδα ή η πριγκίπισσα του παραμυθιού κάντε μια έρευνα στο pinterest. Λέξεις κλειδιά όπως πρωτότυπο προσκλητήριο γάμου, boho, ρουστίκ, μίνιμαλ, φλοράλ, με φόντο ξύλο κλπ και δεν ξέρετε ποτέ που μπορεί να οδηγήσουν!

Εμπνευστείτε από το χώρο δεξίωσης για το προσκλητήριο γάμου σας

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε απαρχής θέμα που σας ταιριάζει μπορείτε πάντα να εκμεταλλευτείτε το χώρο δεξίωσης που έχετε επιλέξει. Εμπνευστείτε από αυτόν για τα προσκλητήρια γάμου αλλά και τα λοιπά εκτυπωτικά που θα χρειαστείτε για τη διακόσμηση. Δεδομένου ότι τα προσκλητήρια είναι το preview  του γάμου σας δώστε στους καλεσμένους σας μια αίσθηση του χώρου! Μπορείτε για παράδειγμα να αποτυπώσετε τα χρώματα και το στυλ της διακόσμησης του χώρου δεξίωσης στο προσκλητήριό σας! Ένας εύκολος τρόπος είναι να τονίσετε κυρίαρχα στοιχεία. Για παράδειγμα εάν στο χώρο που έχετε επιλέξει κυριαρχεί η διακόσμηση με ξύλο, μπορείτε να υιοθετήσετε και στο προσκλητήριο background ξύλο.

Σαν γενικό κανόνα προτιμήστε τα προσκλητήρια γάμου σε cleancut  κτίρια βιομηχανικού στυλ να είναι μίνιμαλ. Αντίστοιχα στους γάμους σε κατάφυτα κτήματα ή στην επαρχία με χώρους πρασίνου, επιλέξτε φλοράλ. Ομοίως αν πραγματοποιήσετε τη δεξίωση του γάμου σας σε οινοποιείο, διαλέξτε ρουστίκ ύφος για το προσκλητήριό σας. Αν πάλι επιλέξετε beach bar διαλέξτε κάτι λιτό και αφαιρετικό (boho).

προσκλητήρια γάμου

Λάβετε υπόψη την εποχή και την ώρα της δεξίωσης

Καθοριστικός επίσης παράγοντας για τη σωστότερη επιλογή προσκλητηρίου γάμου είναι η εποχή αλλά και η ώρα που προγραμματίσατε το γάμο σας. Για παράδειγμα για χειμερινούς γάμους, που κερδίζουν έδαφος τελευταία, υπάρχει πληθώρα luxurious επιλογών χειμερινών προσκλητηρίων. Ορισμένα από αυτά έχουν φόντο χιονισμένα τοπία, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, ομιχλώδη αφηρημένα backgrounds κ.α. Για καλοκαιρινούς γάμους που είναι προγραμματισμένοι πρωί ή νωρίς το απόγευμα προτείνουμε προσκλητήρια σε ανοιχτόχρωμα μοτίβα. Προσκλητήρια με φόντο ηλιόλουστα τοπία (αγρούς, στάχυα κλπ) είναι επίσης μια έξυπνη ιδέα.

Δοκιμάστε επιλογές σε χαρτί και γραμματοσειρές για το προσκλητήριο γάμου

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου διαθέτουν ποιότητες χαρτιών με βάση το ύφος των προσκλητηρίων τους. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορούν να σας κατευθύνουν στις πιο ταιριαστές εναλλακτικές. Σε περίπτωση που επιλέξετε προσκλητήριο γάμου με έντονα μοτίβα ή σκούρο φόντο ζητήστε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το χαρτί. Τα επιχρισμένα χαρτιά αποδίδουν ποιοτικότερα τους έντονους χρωματισμούς. Αν και οι διαθέσιμες ελληνικές γραμματοσειρές δεν είναι ανεξάντλητες σίγουρα θα έχετε την επιλογή από μια λίστα να βρείτε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στο ύφος του προσκλητηρίου σας. Σε κάθε περίπτωση όμως περιηγηθείτε στο site προσκλητηρίων της αρεσκείας σας ή στο αρχείο δειγμάτων του τυπογραφείο με ανοιχτή ματιά. Ενδεχομένως αν το πλαίσιο είναι το κατάλληλο μια γραμματοσειρά να σας εκπλήξει!

Προσθέστε μια προσωπική πινελιά στο προσκλητήριο γάμου

Πέρα από την επιλογή του θέματος του προσκλητηρίου γάμου υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προσδώσετε ένα πιο προσωπικό και λιγότερα απρόσωπο χαρακτήρα στα προσκλητήριά σας. Μια καλή ιδέα είναι να ετοιμάσετε το διακριτικό του γάμου μπλέκοντας όμορφα τα αρχικά σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια από κοινού φωτογραφία σας στο στήσιμο του προσκλητηρίου σας. Εναλλακτικά προσθέστε διάφορα υλικά στο δέσιμο ή κλείσιμο των προσκλητηρίων. Επί παραδείγματι βάλτε δαντέλες στα χρώματα τις διακόσμησης, αποξηραμένα φύλλα όμοια με αυτά της ανθοδέσμης, βουλοκέρι σε vintage αποχρώσεις κ.α. Μπορείτε ακόμη να γράψετε χειρόγραφα τα ονόματα των καλεσμένων σας αντί να επιλέξετε την εκτύπωση σχετικών ετικετών! Για παράδειγμα ένα μέλος της οικογένειας με όμορφο γραφικό χαρακτήρα θα μπορούσε να το αναλάβει!

Σκεφτείτε τα λοιπά εκτυπωτικά του γάμου

Όταν επιλέγετε προσκλητήριο ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας είναι τα λοιπά εκτυπωτικά που θα χρειαστείτε. Καλό θα ήταν το μοτίβο του προσκλητηρίου να υπάρχει στα μενού, στα καρτελάκια αρίθμησης τραπεζιών, στα welcome signs, στις ευχητήριες κάρτες κλπ. Επιβεβαιώστε λοιπόν ότι το τυπογραφείο ή η εταιρεία σχεδιασμού προσκλητηρίων που θα καταλήξετε αναλαμβάνουν και αυτήν την υπηρεσία. Με αυτόν τον τρόπο ο γάμος σας θα έχει αισθητική συνοχή και αρμονία.

Για να σας βοηθήσουμε, η συλλογή προσκλητηρίων γάμου της Lexis creations περιλαμβάνει αναρίθμητα σχέδια, με δυνατότητα προσαρμογής στις δικές σας ανάγκες. Δείτε εδώ για περισσότερα!

Pin It on Pinterest